Διάχυση Erasmus+ στα όμορα σχολεία

Σε ένα πολύ ζεστό συναδελφικό κλίμα έγινε μια ακόμα διάχυση των κινητικοτήτων του προγράμματος Erasmus+.  Το 3ωρο σεμινάριο συνδιοργανώθηκε στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφώσεων της φετινής χρονιάς από 6 σχολεία (ΔΣ Αιγείρας, Νηπιαγωγείο Αιγείρας, 1ο ΔΣ Ακράτας, 2ο ΔΣ Ακράτας. 1ο Νηπιαγωγείο Ακράτας, 2ο Νηπιαγωγείο Ακράτας) και το παρακολούθησαν 18 εκπαιδευτικοί από 8 σχολεία (Νηπιαγωγείο Δερβενίου, Νηπιαγωγείο Πιτσών) με επιμορφωτές τη Χαρά Μαμωνά (Δ/ντρα 2ου ΔΣ Ακράτας), τον Πάνο Βασιλόπουλο και την Ελένη Κοντολάτη (εκπαιδευτικοί του 2ου ΔΣ Ακράτας).

Το σεμινάριο ήταν σε μορφή εργαστηρίου, αφού εκτός από το θεωρητικό μέρος στο οποίο παρουσιάστηκαν τα οφέλη του προγράμματος Erasmus+ αλλά και η 'θεωρία του παγόβουνου', πραγματοποιήθηκαν και πολλές ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες. Οι νέες αυτές διδακτικές πρακτικές ουσιαστικά μεταφέρθηκαν από τις κινητικότητες στους συναδέλφους, με σκοπό να τις υιοθετήσουν κατόπιν στη διδακτική τους πρακτική. Η ανατροφοδότηση που λάβαμε ήταν θετική και δήλωσαν ότι επιθυμούν και οι ίδιοι να τις εφαρμόσουν στο μάθημα τους. Το τελευταίο μέρος ήταν αφιερωμένο στον πολιτισμό της Ισπανίας μέσα από ένα ηλεκτρονικό κουίζ kahoot .

Ήταν ένα πολύ όμορφο απόγευμα όπου συναντηθήκαμε ξανά όλοι μαζί, μοιραστήκαμε νέα γνώση, νέες διδακτικές  πρακτικές και ανταλλάξαμε απόψεις. 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους συναδέλφους των δυο Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας τα οποία με εφαλτήριο τη δική μας εμπειρία και αφού πείστηκαν για τα πολλαπλά οφέλη του προγράμματος Erasmus στις προηγούμενες δράσεις διάχυσης, είναι σε διαδικασία αίτησης και επιθυμούν και αυτοί να βιώσουν την 'πολύτιμη εμπειρία ζωής που διευρύνει τους ορίζοντες' .



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαδέιρα, 6η ημέρα

Hola, España!