Μαδέιρα, 4η ημέρα

Σήμερα μετά την ομαδική βιωματική δραστηριότητα/ζέσταμα, μιλήσαμε για τις φάσεις των έργων διαπολιτισμικής συνεργασίας διάδοση, εξερεύνηση, βιωσιμότητα).

Μετά το διάλειμμα, στο οποίο καθημερινά γινόταν ανταλλαγή ιδεών και αναζήτηση εταίρων για μελλοντικές συνεργασίες, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις εμπειρίες τους σχετικά με διαπολιτισμικά προγράμματα και την ψηφιοποίηση των σχολείων τους.  

Η Δ/ντρια του σχολείου μας, Χαρά Μαμωνά, παρουσίασε τις δράσεις μας και έλαβε ένθερμα σχόλια από τους Ευρωπαίους συναδέλφους για τα καινοτόμα προγράμματα τα οποία το σχολείο μας έχει εκπονήσει τα τελευταία χρόνια.

              

Συνεχίσαμε με τον σχεδιασμό δραστηριοτήτων των έργων με θέμα 'Διαφορετικοί άνθρωποι – διαφορετικοί πολιτισμοί στη χώρα μας' και ολοκληρώσαμε με μια βιωματική δραστηριότητα.

Ως το μεσημεριανό διάλειμμα, χωριστήκαμε στα τρια για να παρακουλουθήσαμε  εργαστήρια υπό την επίβλεψη του αντίστοιχου επιμορφωτή για να ετοιμάζσουμε τις τελικές παρουσιάσεις.

Το βράδυ διοργανώθηκε η δεύτερη διαπολιτισμική βραδιά παρουσίασης των υπόλοιπων χωρών (Σλοβακία, Λιθουανία και Ελλάδα) στην οποία οι Ελληνικές ομάδες ξεσήκωσαν όλους τους συμμετέχοντες με τους ελληνικούς χορούς και κέρασαν ελληνικές νοστιμιές.


 Τα ελληνικά κεράσματα
 
 
Οι εκπαιδευτικοί από τη Σλοβακία ντυμένες με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.
Τα κεράσματα της Σλοβακίας
 


Η παρουσίαση της Λιθουανίας και τα κεράσματα της.

Οι εκπαιδευτές με τα μπλουζάκια που τους χάρισαν Έλληνες συνάδελφοι.

Η συνάδελφος από τη Σάμο δωρίζει την κούπα του Πυθαγόρα αφού πρώτα την παρουσίασαν.
Παρουσίαση του χορού 'Χασαποσέρβικο'. Ενθουσίασε με το ρυθμό του όλους τους Ευρωπαίους συναδέλφους και το χορέψαμε όλοι μαζί!

Παρουσίαση του χορού 'ζεϊμπέκικο'.

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαδέιρα, 6η ημέρα

Διάχυση Erasmus+ στα όμορα σχολεία

Hola, España!