Hola, Βarcelona!

Buenos dias, Barcelona!

 

Η μέρα ξεκίνησε με την τεράστια έκπληξη που νιώσαμε περνώντας για πρώτη φορά το κατώφλι του κτίριου στο οποίο διεξάγεται η επαγγελματική κατάρτιση 'A European School for All Children' ! Ένα υπέροχο κτίριο του 19ου αιώνα με πολλά μοντερνιστικά στοιχεία, στο κέντρο της πόλης στη Rambla de Catalunya. 

Η εκπαιδεύτρια μας, Sònia Sola Gil, μας καλωσόρισε και μας ενημέρωσε διεξοδικά τόσο για το σεμινάριο όσο και για όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη διαμονή μας στη Βαρκελώνη (μετακινήσεις, τοπικές συνήθειες, ασφάλεια κλπ).

Οι οκτώ εκπαιδευτικοί από 4 χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Τσεχία, Αυστρία και Ελλάδα) ξεκινήσαμε, όπως μας είχε ζητηθεί, να παρουσιάσουμε τα σχολεία μας (videos, power points) και να γνωριστούμε μεταξύ μας. Η παρουσίαση των σχολείων είχε ως αποτέλεσμα να συζητήσουμε  για αρκετή ώρα τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών μας βρίσκοντας ομοιότητες και διαφορές.

Η Δ/ντρια μας, Χ.Μαμωνά παρουσιάζει τη φιλοσοφία, τα έργα και τους στόχους του σχολείου μας

Τσεχία 

Τσεχία

Ιταλία

Η Sonia μας ανέλυσε το θεωρητικό πλαίσιο των εννοιών διαφορετικότητα/στερεότυπα/προκατάληψη (diversity/stereotypes/prejudice) και δουλέψαμε πάνω σε αυτά. Στο τέλος μας μίλησε για το παράδειγμα του παγόβουνου:



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαδέιρα, 6η ημέρα

Διάχυση Erasmus+ στα όμορα σχολεία

Hola, España!